2019-11-16
Fantasy/SciFi Award 2020

Dit is de Fantasy/SciFi award die volgend jaar op 7 maart wordt uitgereikt aan de schrijver (m/v/x) van het beste fantasy of sciencefiction verhaal van 2020:

SciFi award 2020

Wat moest je doen om te winnen? Een fantasy of sciencefiction verhaal schrijven van minimum 2500, maximum 3000 woorden met als thema "Zonderlingen". Ik schreef zelf eerst een sciencefictionverhaal "Spiegelpunt" (waar ik, al zeg ik het zelf, heel tevreden van was) en daarna nog vlug-vlug voor de deadline om was een fantasy verhaal "De alchemist" (om mijn kansen te vergroten).

Er waren in totaal 97 inzendingen, wat betekende dat ik iets meer dan 2% kans had om volgend jaar met de felbegeerde trofee te gaan lopen. Die kans is ondertussen vergroot naar 4,4%, want gisteren werden de 45 verhalen die de short-list haalden bekend gemaakt, en wonder boven wonder: zowel mijn sciencefiction- als mijn fantasyverhaal zijn erbij.

Nu is het afwachten tot 7 maart om te weten of mijn verhalen ook goed genoeg waren voor publicatie in de bundel met de beste 25 verhalen. Of ik de trofee kan winnen, weet ik niet. Dat wordt afwachten.

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen