2020-04-30
Resolutie update april

Een maand geleden stond ik op plaats 25 in het Reedsy Leaderboard. Ondertussen ben ik opgeklommen naar plaats 16:

Reedsy Leaderboard

Nu wordt het pas echt moeilijk. Mijn naaste achtervolger volgt op 13 punten; als ik een plaatsje wil stijgen, dan heb ik minstens 21 punten nodig. Om twee plaatsen te stijgen al 65.

Er zijn twee nieuwe verhalen de top 5 ingedoken:

  1. Bad Hair (opdracht van 13 maart): 12 likes
  2. (Nieuw:) The mind is deceitful above all things (opdracht van 27 maart): 11 likes
  3. A Life Well Spent? (opdracht van 17 januari): 8 likes
  4. The Winter King (opdracht van 3 januari): 8 likes
  5. (Nieuw:) The Face of Love (opdracht van 10 april): 6 likes

Het was mijn doel om dit jaar minstens 60 verhalen in het Engels te schrijven. Na vier maanden zit ik met 31 verhalen voor Reedsy en 4 verhalen voor Furious Fiction al over de helft. Ik moet wel toegeven dat een aantal van mijn recente verhalen echt slecht waren (vooral mijn inzending voor de april editie van Furious Fiction), maar voor mij is het vooral de discipline van het schrijven die telt. Zonder die discipline had ik nooit een verhalen zoals Bad HairThe mind is deceitful above all things of The Face of Love geschreven. Op die verhalen ben ik wel trots, net zoals op Reflections (wel een moeilijker verhaal) en The rumors about my death were greatly exaggerated (een verhaal dat vooral leuk was om te schrijven).

Het systeem van de likes begint te werken. Op een paar uitzonderingen na, vind ik de ranking wel kloppen. Ik vind dat Death of a Corner Store te laag staat; ik hou wel van dat verhaal; het publiek niet. Romeo the dog and Julia the cat heb ik met tegenzin geschreven; ik vind het een stom verhaal, maar het haalde wel evenveel likes als Family Tree dat één van mijn favorieten is (en misschien wel het titelverhaal wordt van een bundel).

Als ik zo verder blijf schrijven, dan kan ik op basis van mijn productie in 2020 misschien twee Engelstalige bundels uitbrengen in 2021. Mijn goed voornemen om dit jaar twee boeken in het Nederlands uit te brengen, dat is ondertussen al verwezenlijkt.

 

 

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen