2020-07-05
Resolutie update juni

Een half jaar geleden maakte ik een aantal schrijfplannen voor mezelf.

Ik denk dat ik de komende maanden ga gebruiken om wat te herbronnen.

Ik moet dringend eens kijken wat ik nog allemaal aan verhalen heb die niet in een bundel gepubliceerd zijn.

Achteraf bekeken vind ik "Oceaanwees" een interessante mislukking. Ik vind het een mislukking omdat een aantal verhalen de selectie niet hadden gehaald als ik de bundel nu opnieuw zou samenstellen. Ik vind het een interessant boekje omdat het toont hoe ik evolueerde als schrijver; zonder "Oceaanwees" was "Gebeten" geen goed boek geweest.

Ik ben er heel trots op dat mensen die "Gebeten" lazen het een "pageturner" noemen. Er is hard aan gewerkt om dat effect te bekomen. Ik kreeg een paar keer de opmerking van mensen die me vertelden dat ze in vijf jaar geen boek meer gelezen hadden, maar zich lieten overtuigen aan "Gebeten" te beginnen en het boek in één ruk uitlazen. Wat een verschil met de journalist van "De Tijd" die me schreef: "Met boek reviews zijn we sowieso zuinig omwille van de tijdsinvestering en de beperkte ruimte in print."

Tja, bij het lezen van een artikel in De Tijd denk ik vaak: "Die journalist heeft misschien wel de klok horen luiden, maar hij heeft er geen idee van waar de klepel hangt." Zo'n journalist verbeteren, kan ik natuurlijk niet omdat ik voor serieuze opdrachten onder een NDA werk, maar in "Gebeten" geef ik als rechtstreekse getuige en betrokkene een inkijk in de interne keuken van het soort bedrijven waar een groot deel van de artikels in De Tijd over bericht. Als je dan als journalist zegt "daar is geen tijd voor", dan hoeft het niet te verbazen dat je soms de bal misslaat ;-)

Maar goed, terug naar mijn resoluties voor 2020.

Kortom, ik zit goed op schema om mijn doelen voor 2020 te verwezenlijken. Ondertussen is er ook ergens in mijn achterhoofd een roman aan het rijpen waar ik misschien een doel voor 2021 van maak.

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen