2019-05-13
Schrijven: de tussenstand

April was een maand zonder al te veel deadlines voor schrijfwedstrijden; ik telde er drie. Drie is ook het aantal bekendmakingen van winnaars in april; daar kwamen nog vier bekendmakingen bij in de eerste twee weken van mei. Tijd om eens naar de tussenstand te kijken wat betreft mijn plan om minstens één schrijfwedstrijd te winnen.

Bij twee wedstrijden behaalde een verhaal van mijn hand de long-list, maar niet de short-list:

Bij twee wedstrijden werd (of wordt) mijn verhaal gepubliceerd:

Bij één wedstrijd behaalde ik de eerste prijs (waarmee ik dus eigenlijk al mijn doel bereikte):

Ik heb momenteel nog een tiental verhalen lopen die meedingen naar een prijs in een schrijfwedstrijd, maar van sommige van die verhalen is de prijsuitreiking pas in augustus en september. Bij één wedstrijd met deadline in mei worden de winnaars zelfs pas begin volgend jaar bekend gemaakt. Het kan dus nog een tijdje duren vooraleer ik daarover meer kan vertellen.

Ik heb ondertussen wel al een 35-tal verhalen gebundeld in een boekje dat al 140 pagina's telt (voor- en nawoord inbegrepen; 10 pagina's met titel, inhoudstafel, etc. niet inbegrepen). Ik wacht nu tot ik nog 10 pagina's kan toevoegen, en dan ga ik die bundel waarschijnlijk publiceren.

Ik ben ook al begonnen aan een tweede bundel met een paar verhalen die ik wegens het reglement van de schrijfwedstrijd waaraan ze deelnemen nog niet zelf mag publiceren. Als ze de short-list van de wedstrijd halen, dan moet ik wachten tot 2020 voor ik ze zelf mag uitbrengen. Als ik zo door ga, kan ik waarschijnlijk elk jaar zo'n bundeltje kortverhalen uitbrengen ;-)

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen