2020-07-06
Cover design

Ik hou van minimalistische covers. Dat was duidelijk te merken aan de cover van mijn eerste bundel "Oceaanwees" die bestond uit een overdaad van azuurblauw en een klein wit wolkje.

Zoals ik gisteren schreef, ben ik aan het nadenken over twee nieuwe verhalen bundels, eentje in het Nederlands en eentje in het Engels. De voorlopige werktitels zijn "Stamboom" en "Bad Hair". Ik zat ook al langer met ideeën voor de cover van die bundels in mijn hoofd. Ik heb die vanmorgen eens wat meer uitgewerkt. Dit is het voorlopige resultaat.

Cover design voor de verhalenbundel "Stamboom"

De foto op het voorplat heb ik zelf gemaakt. Ik koos voor donkere kleuren omdat ik het inhoudelijk waarschijnlijk een herfstig/winters boek wordt. Voor "Bad Hair" koos ik een foto die ik op Pixabay vond. Het scheermesje verwijst in de eerste plaats naar het titelverhaal, maar ik vond het ook passen bij een aantal andere verhalen. Ik weet dat niet iedereen de overdaad aan wit op het voorplat niet bij iedereen in de smaak zal vallen, maar dat geldt evengoed voor het soort verhalen dat ik in gedachten heb voor deze bundel.

Cover design "Bad Hair"

Zoals je kan lezen, heb ik nog geen beschrijving gegeven van wat je inhoudelijk kan verwachten. Ik moet immers nog een aantal keuzes maken. Ga ik, net zoals bij Oceaanwees, opnieuw voor een breed spectrum aan genres? Of zorg ik voor wat meer eenheid door niet meer alle genres door elkaar in één boekje te bundelen? Als ik me beperk wat genres betreft, dan heb ik waarschijnlijk niet genoeg verhalen om een bundel vol te krijgen en moet ik wachten tot ik voldoende materiaal heb binnen één genre.

Van die keuze zal ook de releasedatum van de bundels afhangen.

Entreprenerd

Book cover Entreprenerd
Buy Bruno's book

Gent2030 candidate European Capital of Culture

Wintercircus

Ghent Wintercircus Campus

Blog

More...

Topics

Bol AlgemeenBol Algemeen